+3630/379-2001 info@kokenyapartman.hu

Bogács

Bogács Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Bükk-hegység lábánál, Egertől 16 km, Mezőkövesdtől mindössze 10 km távolságra található. Településünk elsősorban nemzetközi hírű termálfürdőjéről és borkultúrájáról híres.

Különleges elhelyezkedésének köszönhetően nem csak a gyógyvíz és bor szerelmeseinek kínálkozik kiváló úticélként. A Szoros-patak felduzzasztásával létesült 26 hektáros mesterséges tó ma már maga a horgászparadicsom. Kulturáltan kialakított vízparttal, pihenőkkel, főzési lehetőséggel nem csak a horgászoknak nyújt kellemes kikapcsolódást.

A Bükk Magyarország legnagyobb összefüggő erdőterülete, védett és gondozott, amelynek tájképi szépsége és élővilága felejthetetlen élményt nyújt a kirándulóknak. A hegységben sok jelzett turistaút található, melyek turistatérkép segítségével jól követhetőek. Főbb látnivalók a teljesség igénye nélkül: Szilvásvárad (erdei vasút), Szalajka-völgy, Bánkút, Szeleta-barlang, Őskohó, Lillafüred (erdei vasút), Felsőtárkányi erdei vasút

Cserépi úti pincesor
A bogácsi pincesorok évszázadosak, ennek köszönhető a különleges hangulat – az, hogy sétálni is érdemes a borházak között. Az utóbbi évek fejlesztései pedig azt biztosítják, hogy akár csak egy pohár bor, akár egy baráti beszélgetés, akár az esti szórakozás kedvéért érdemes legyen ide betérni.
Forrrás: www.bogacs.hu

Tájház
Bogács egyik legrégebbi, 140 éves parasztházában alakították ki a Tájházat, bemutatva a földnélküli parasztemberek életkörülményeit. Berendezésének nagy része gyűjtésből való, így a XIX. század végét, a XX. század elejét tükrözik a tárgyak. A bogácsi palóc népviselet, öltözet is megtalálható a kiállítási darabok között.

Forrrás: www.bogacs.hu

Horgásztó
A Hór völgyében fekvő Bogács másik patakja Szoros. A Bükk lábánál, a település központjától alig 300 méterre völgyzáró gáttal szelídítették meg, és a mesterséges víztározót alkalmassá tettek a horgászatra is.
Forrrás: www.bogacs.hu

Kilátó
A település fölé magasodó dombtetőn álló millenniumi kilátóból csodálatos panoráma nyílik a falura és a Bükkaljára.
Forrrás: www.bogacs.hu

Szent Márton Templom
A község központjában áll a Szent Márton tiszteletére szentelt római katolikus templom, amely a helyben bányászott, faragott vöröses kőből épült. 1958-as felújításakor kerültek elő XIII. századi, román kori részletei. Gótikus stílusban a XIV. században építették át. Tornya ma is több kilométerről látszik.
Forrrás: www.bogacs.hu

Színészliget
A Színészligetet 2009 tavaszán alakítottuk ki Hanák Zsolt ötletgazda és a település akkori polgármestere, Verhóczki Sándor kezdeményezésére. Úgy szerettünk volna emléket állítani a magyar színművészet nagyjainak, hogy az előttük tisztelgő hely mindenkor látogatható legyen. Forrrás: www.bogacs.hu

Turisztikai Információs Iroda

A település központjában, a főutcán található információs irodában további tájékoztatást kaphatnak kedves vendégeink a látnivalókról, programokról és egyéb kikapcsolódási lehetőségekről.
Az iroda szolgáltatásai közé tartozik csoportok, baráti társaságok részére történő programszervezés (gyalogtúrák, kerékpártúrák), és itt működik a település kerékpárkölcsönzője is.

Cím: Bogács, Alkotmány u. 5.
Tel.: 49/534-011, 30/375-9833

Nyitvatartás:
Június 15–augusztus 31.
hétfő–péntek: 08:00–18:00; szombat–vasárnap: 10:00–18:00
Szeptember 1– szeptember 30.
hétfő–péntek: 08:00–16:00; szombat: 10:00–17: 00; vasárnap: zárva
Október 1- június 15.
hétfő–csütörtök: 08:00–13:30; péntek: 08:00–13: 30; szombat, vasárnap: zárva

Forrás: www.bogacs.hu

admin

No description. Please update your profile.